Водосвет за успешeн нов сезон на Музикалния театър
 

Водосвет и молебен за началото на новия сезон на Музикалния театър отслужи отец Александър Лашков. Той благослови артистите, музикантите и всички колективи в театъра и им пожела успех. Директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова благодари на артистите за успешното провеждане на второто издание на Софийския фестивал на музикалния театър, с който беше закрит предишния театрален сезон.
„Предстои ни една тежка година, но аз съм убедена, че когато сме заедно и когато вършим всичко с любов – ще имаме един силен сезон и пълни зали на всички спектакли!“ - заяви Арсенова. Всички присъстващи изпяха „На многая лета“ и си пожелаха на добър час на новия театрален сезон на Музикалния театър.
 

  GRAND CAN - za FB.jpg

Неговото официално начало ще бъде поставено на 1-ви октомври от 19:00 часа с концерта-спектакъл GRAND CANCAN – ВЕЛИКАТА ОПЕРЕТА, посветен на 120 години от рождението на Мими Балканска и на 100 години от създаването на една от първите оперетни трупи у нас – на Кооперативния театър.
Диригент на концерта-спектакъл е Юли Дамянов, режисьор - Александър Мутафчийски, хореографи – Татяна Янева и Йоанна Стоянова, хормайстор – Людмил Горчев. Автор на сценичния дизайн и координатор на проекта е Пеньо Пирозов, концертмайстор – Мария Кирова. На сцената ще блестят звездите на Музикалния театър: Марияна Арсенова, Илона Иванова, Добрина Икономова, Олга Михайлова-Динова, Теменужка Трифонова, Катерина Тупарова,Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов и Богомил Спиров. Участват хор, балет и оркестър на Музикалния театър.


Преди да открие новия сезон на сцената на театъра премиерният спектакъл GRAND CANCAN – ВЕЛИКАТА ОПЕРЕТА на Музикалния театър ще бъде представен на извън столичната публиката. На 28 септември той гостува на Театрално-музикален център – Кърджали, а на 29 септември ще бъде показан на сцената на читалище „Заря - 1858“ в Хасково.

Кан кан в Оперетно вариете.jpg
Солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър очакват своята публика на 1-ви октомври от 19.00 часа на бляскавата премиера на GRAND CANCAN – ВЕЛИКАТА ОПЕРЕТА, с която ще бъде открит новия театрален сезон 2022/2023 година в Музикалния театър. Билети на сайта https://musictheatre.bg/ и на касата на театъра. Заповядайте!