Приключи второто издание на Софийския фестивал на музикалния театър
 

С постановката на Музикалния театър на мюзикъла „Цигулар на покрива“ снощи беше закрито второто издание на Софийския фестивал на музикалния театър. „Започнахме с магичното тайнство на „Фантомът на операта“, потопихме се в гадаенето на Великотърновския „Вражалец“, Бродуей оживя със своите неповторими хитове, посрещнахме гостите от Ниш с “Някои го предпочитат горещо“, посмяхме се с неподвластната на времето политическа сатира „Големанов“ на колегите от Русе, завладя ни нестандартната модерна международна хореография, изпълнена от неповторимия балет „Арабеск“, грациите от Скопие ни оставиха без дъх с танцовата неокласика „Госпожиците от Авиньон“, страстта на Пиацола ни завъртя във вихрено страстно танго с изпълнението на Пловдивските солисти, а младежкия ентусиазъм на младите таланти от Варненска опера, ни върнаха в рокенрола от 50 години с хитовия „Брилянтин“. Семинарните програми на големия сръбски режисьор Небойша Брадич и на най-актуалния в момента мюзикълен и театрален хореограф от Република Северна Македония, Олга Панго, доказаха, че териториалните граници не са преграда пред желанието за творчески и културен обмен между народите ни! Благодарим от сърце за подкрепата на Столична община Календар на културните събития и на нашите домакини от Военна академия! Закривам Второто издание на Софийския фестивал на музикалния театър и до нови срещи на неговото Трето издание през 2023 година“ - Марияна Арсенова, директор на Музикалния театър

Генералът и Арсенова закриват фестивал 22.jpg

Цветя за артистите и музикантите бяха поднесени от началника на Военна академия ген.-майор Тодор Дочев. „Този фестивал е вече значимо събитие в културния календар на нашата столица и аз съм убеден, че той ще остане задълго“ - заяви началникът на Военна академия ген.-майор Тодор Дочев. „Вторият фестивал беше още по-успешен –това са две стъпки, два основни камъка и то положени пред сградата на Учебния корпус, където темелите са на 134 години. Убеден съм, че под ръководството на Марияна Арсенова Музикалният театър и фестивалът ще вървят все напред и нагоре“ – заяви още той.

 

Цигулар на фестивал 22.jpg
Ето и отзивите на медиите за закриването на фестивала с мюзикъла „Цигулар на покрива“. „Ако все още не сте гледали тази постановка непременно го направете през следващия сезон. Ще видите как цялата трупа играе с много жар, всеки на сцената - от душа и сърце. Целият състав се преобразява в "Цигулар на покрива". Наистина има страхотна искра в този спектакъл!Поздравления за Александър Мутафчийски - ярък, брилянтен Тевие!Аплаузи за всички солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър. Поздравления и за сценичните работници, които работиха в тези непривични условия, точни като швейцарски часовници. Браво!“ - Татяна Иванова – водещ на предаването „На бис българските музиканти“ по програма „Хоризонт“ на БНР. 


Очакваме ви и на следващото издание на фестивала през 2023 година в Парк Военна академия!
Каним ви и на откриването на новия сезон на Музикалния театър на 1 октомври 2022 година от 19.00 часа с концерта-спектакъл „ГРАНД КАНКАН – ВЕЛИКАТА ОПЕРЕТА“. Билетите се продават през сайта на театъра, а от 1 септември и на касата на Музикалния театър.