Очаквайте второто издание на Софийския фестивал на музикалния театър от 24 юни до 17 юли
 

От 24 юни до 17 юли ще се проведе второто издание на Софийския фестивал на музикалния театър. Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития.

Фестивалът ще бъде открит на 24 юни от 20:00 часа на сцената във Военна академия от артистите на Музикалния театър с концертно изпълнение на мюзикъла „Фантомът на операта“.

Не пропускайте да видите най-актуалните спектакли на държавни и общински театри, които гостуват на Софийския фестивал на музикалния театър през юни и юли:

- 25 юни - мюзикъла ВРАЖАЛЕЦ на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново;

- 2 юли - мюзикъла КОЙ Е ГОЛЕМАНОВ на Държавна опера – Русе;

- 9 юли - Държавна опера – Пловдив представя концерта КАРТИНИ ОТ ПИАЦОЛА;

- 10 юли – мюзикъла БРИЛЯНТИН на Театрално-музикален и продуцентски център – Варна и други.

Тази година фестивалът е с международно участие.

 

 

Артистите на Музикалния театър ще представят в рамките на фестивала концерта-спектакъл ЕДНА ВЕЧЕР С ХИТОВЕТЕ НА БРОДУЕЙ (26 юни) и оперетата ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША (16 юли). На 17 юли те ще закрият фестивала с концертно изпълнение на другия хитов мюзикъл на Музикалния театър - ЦИГУЛАР НА ПОКРИВА. 

 

fb_profil.jpg 

Музикалният театър е учредител на Софийския фестивал на музикалния театър,чието първо издание беше проведено през 2021 година. Фестивалът показва най-новото в жанра на мюзикъла и съвременния балет, създадено от държавни, общински и независими музикално-театрални трупи. О Целта на учредителите е той да се превърне в авторитетно международно събитие в жанра на музикалния театър.

  „Музикалният театър като уникален и единствен на Балканите театър с утвърдена жанрова специфика да представя оперетни и мюзикълни постановки е исторически призван да учреди подобен фестивал” – категоричен е директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова.

 

Една вечер с хитовете на Бродуей.jpg

Фестивалът се провежда с любезното домакинство на  Военна академия „Г.С.Раковски“.  

Следете за програмата на Софийския фестивал на музикалния театър на сайта на театъра https://musictheatre.bg/

на Фейсбук страницата на фестивала - https://www.facebook.com/music.theatre.festival и на Фейсбук страницата на Музикалния театър https://www.facebook.com/national.music.theatre

 

Плакат - Фантом - фестивал - fest`22a_FANTOM_96_35_50.jpg