Музикалният театър играе „Царицата на чардаша“ на 8 октомври в памет на Арон Аронов
 

Музикалният театър играе оперетата „Царицата на чардаша“ на 8 октомври, събота, от 19:00 часа в памет на тенора Арон Аронов, който почина на 85-годишна възраст през юли тази година. Творбата на Калман „Царицата на чардаша“ е емблематична за неговата кариера, преминала на сцената на Музикалния театър. За 45 години творчески път Аронов играе в 975  спектакъла на „Царицата на чардаша“ ролята на Едвин и 134 пъти ролята на Фери Бачи от същата оперета. Многобройни са превъплъщенията му в главните роли и на други ключови оперети от репертоара на Музикалния театър: Данило от „Веселата вдовица“; Граф Тасило от „Графиня Марица“;Айзенщайн, Фалке и Алфред от „Прилепът“; Баринкай и Хомонай от „Цигански барон“ и други.

Арон Аронов с други артисти - юбилей.jpg

Тенорът Арон Аронов и солистите на театъра Добрина Икономова, Пеньо Пирозов и Светлана Иванова по време на негов юбилей в Музикалния театър  

На 8 октомври в „Царицата на чардаша“ гледаме солистите: Добрина Икономова (Силва), Пеньо Пирозов (Едвин), Катерина Тупарова (Щаси), Александър Мутафчийски (Бони), Христо Сарафов (Фери Бачи), Светлана Иванова (Цилика). В останалите роли участват: Румен Григоров, Лъчезар Лазаров, Николай Борисов, Георги-Маноел Димитров, Александър Василев, Грозданка Филипова. Хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов. Билети на сайта https://musictheatre.bg/calendar/2022-10/ и на касата на Музикалния театър (тел. 02/ 943 19 79). Очакваме ви!