Детски спектакли на Музикалния театър в Кино „Кабана” през септември
 

През месец септември Музикалният театър ще играе детски спектакли на сцена Кино „Кабана” в Парка на НДК. Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община – Лятна програма.

На 3 септември, събота, от 11:00 часа гледайте мюзикъла „Зайченцето бяло” на композитора Румен Бояджиев–син. Той е вдъхновен от любимата на поколения деца популярна детска песничка „Зайченцето бяло”, написана от Леда Милева и Петър Ступел. Този спектакъл ще зарадва не само най-малките, но и техните родители, баби и дядовци. В него се засяга вечната тема за доброто, което е ключ към сърцето на всеки. Светулката казва на загубилия се в тъмната гора Зайо: „На добрите винаги има кой да помогне!“ и му запалва светлинката си, за да намери той пътя към дома...

Да целунеш принцеса - Принц Александър Панайотов.jpg 

На следващия ден, 4 септември, неделя, артистите представят мюзикъла по приказката „Принцесата и свинаря“ на Андерсен „Да целунеш принцеса”. Това е една забавна история за капризната принцеса и принца, който става свинар, за да й докаже, че в живота по-ценни са истинските неща. Той помага на принцесата да усети за първи път аромата на розата и песента на славея и да разбере цената на истинските неща, а не на техните имитации.

На 11-ти септември гледайте музикалната приказка „Ян Бибиян” по първия български фантастичен роман за деца от писателя Елин Пелин „Ян Бибиян.Невероятни приключения на едно дете“. Малките зрители ще проследят със затаен дъх приключенията на палавника Ян Бибиян, който се сприятелява с дяволчето Фют и попада в подземното царство. Там злият магьосник Мирилайлай също не успява да се справи с Ян Бибиян, който става все по-изобретателен в белите.

Ян Бибиян - Боряна Йорданова и Дяволчето Фют - Божанка Груева.jpg

Началото е от 11:00 часа. Билетите за спектаклите се продават на сайта https://musictheatre.bg/ и на касата на Музикалния театър (тел. 02/ 943 19 79), както и в Кино "Кабана" преди началото. При дъждовно време спектаклите ще се играят на Камерната сцена в Музикалния театър с начало от 11:15 часа. Закупените билети важат без презаверяване. Заповядайте!