Музикалният театър открива новия си сезон на 1-ви октомври с GRAND CANCAN – ВЕЛИКАТА ОПЕРЕТА
 

На 1 октомври от 19:00 часа Музикалният театър ще открие новия си театрален сезон с концерта-спектакъл „GRAND CANCAN – ВЕЛИКАТА ОПЕРЕТА“. Диригент на концерта - спектакъл е Юли Дамянов, режисьор - Александър Мутафчийски, хореографи – Татяна Янева, Йоанна Стоянова, хормайстор – Людмил Горчев. Автор на сценичния дизайн и координатор на проекта е Пеньо Пирозов, концертмайстор – Мария Кирова.

На сцената ще блестят звездите на Музикалния театър: Марияна Арсенова, Илона Иванова, Добрина Икономова, Олга Михайлова-Динова, Теменужка Трифонова, Катерина Тупарова,Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов и Богомил Спиров. Участват хор, балет и оркестър на Музикалния театър.
Концертът – спектакъл се посвещава на 120 години от рождението на Мими Балканска и 100 години от създаването на Кооперативен театър.

GRAND CAN - za FB.jpg
„Оперетата – вечна и обичана, вълнуваща сърцата и душите на много поколения, ще се появи пред публиката в пълния си блясък в най-новото премиерно заглавие от афиша на Националния музикален театър - концертът-спектакъл GRAND CANCAN – ВЕЛИКАТА ОПЕРЕТА. Празничен заряд и незабравими емоции ще подарят звездите на театъра със своите изпълнения на най-известните шедьоври от съкровищницата на световната оперетна класика. Фантастична и спираща дъха хореография, феерични костюми и стилна сценография допълват парада от оперетни хитове на Офенбах, Калман, Лехар и Щраус, събрани в едно бляскаво шоу, в което главният герой ще бъде огненият и завладяващ Канкан!“ – думи на режисьора на спектакъла Александър Мутафчийски.

Билети на сайта на Музикалния театър https://musictheatre.bg/ и на касата на театъра, която ще работи от 1-ви септември. Солистите, хорът, балетът и оркестърът на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ ви очакват на първи октомври на бляскавата премиера на GRAND CANCAN – ВЕЛИКАТА ОПЕРЕТА, с която ще бъде открит новия театрален сезон 2022/2023 година!