Театрализирано концертно изпълнение на „Цигулар на покрива“ закрива Софийския фестивал на музикалния театър
 

С театрализирано концертно изпълнение на мюзикъла „Цигулар на покрива“ на 17 юли от 20:00 часа в Парк Военна академия артистите на Музикалния театър закриват второто издание на Софийския фестивал на музикалния театър. Фестивалът се провежда от 24 юни до 17 юли 2022 с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития.

Още с появата си на сцената на Музикалния театър спектакълът на режисьора Небойша Брадич(Сърбия), който беше специален гост на фестивала, се превърна в събитие за родната театрално-музикална сцена. Той спечели сърцата на публиката, журналистите и критиката едновременно. „Цигулар на покрива” е красива притча за дома, любовта и семейството. Това е разказ за едно общество, което дори в нещастието запазва своите устои и намира смисъл да прославя и да се радва. Затова този разказ е смешен и тъжен, в него има и лудост – всичко, което е характерно за човешката природа. Това превръща творбата на композитора Джери Бок и либретистите Джоузеф Стайн и Шелдън Харник в универсална творба. Автор на сценографията е Миодраг Табачки, художник на костюмите - Исидора Молес, хормайстор - Людмил Горчев, хореограф - Анна Пампулова.

Тевие - Александър Мутафчийски в Цигулар на покрива.jpg
На 17 юли в ролята на Тевие гледаме солиста Александър Мутафчийски,в ролята на Голда – Калина Ангелова, като сватовницата Йенте - Людмила Козарева, Лъчезар Лазаров – Лазар Волф, Александър Панайотов – Перчик, Баба Цейтъл се изпълнява от Светлана Иванова. Участват още: Илона Иванова, Теменужка Трифонова, Елица Красимирова, Петя Андасарова, Лидия Иванова, Владимир Грудков, Юлия Маринова, Стефан Петков, Румен Григоров, Пеньо Пирозов, Кръстан Кръстанов, Никола Кабрузов, Валентина Корчакова, Сердикий Попов, Добромир Момеков, Георги-Маноел Димитров, Денко Проданов, Алексей Римша. Хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов

Спектаклите от Софийския фестивал на музикалния театър са с начало 20:00 часа на фестивалната сцена пред Учебния корпус на Военна академия „Г.С.Раковски“. Билетите в продажба на сайта https://musictheatre.bg/ на касата на Музикалния театър (тел. 02/ 943 19 79). Два часа преди спектакъла касата на театъра ще е на входа на Военната академия. Очакваме ви!