Концерт от Пиацола и мюзикълът „Брилянтин“ тази седмица в програмата на фестивала
 

На 9 юли, събота, от 20:00 часа на фестивалната сцена в Парк Военна академия гледайте концерта „Картини от Пиацола“. Музикантите от Държавна опера- Пловдив ще ни поведат в страстния свят на тангото с музиката на Астор Пиацола. Участват солистите: Калоян Куманов - акордеон, Виктория Каридова - цигулка, Ралица Ботева - пиано, Едит Унджиян – вокал. Водещ на концерта е Лили Бързева.

Картини от Пиацола - piazzola_Event.JPG.jpg


В неделния ден, на 10 юли, от 20:00 часа Софийският фестивал на музикалния театър ви кани на хитовия мюзикъл „Брилянтин“ - постановка на Театрално-музикален и продуцентски център – Варна. Мюзикълът, създаден преди 50 години от Джим Джейкъбс, Уорън Кейси и Робърт Стигууд, е вдъхновен от субкултурата на грийзърите, която става символ на свободното мислене. Първоначално мюзикълът е обявен за агресивен и вулгарен, но след преработването му тази характеристика отпада. „Брилянтин“ печели голяма популярност след екранизацията му в киното с участието на Джон Траволта и Оливия Нютън Джон. В техните роли ще видим младите солисти на Театрално-музикален център – Варна -  Велин Михайлов (Дани) и Лилия Илиева (Санди). Режисьор на спектакъла е Сребрина Соколова, диригент - Страцимир Павлов, сценограф - Иван Токаджиев, художник на костюмите- Ася Стоименова, хореограф - Надя Димокова, Участват солисти, балет и оркестър на Държавна опера Варна.

 

Брилянтин - Варна.jpg 

Софийският фестивал на музикалния театър ще бъде закрит на 17 юли с театрализирано концертно изпълнение на „Цигулар на покрива“ на сцена Парк Военна академия. Ден преди това – на 16 юли – сред романтичнтата атмосфера на парка на Военната академия артистите на Музикалния театър ви канят на другото си хитово заглавие оперетата „Царицата на чардаша“. И двата спектакъла са от 20:00 часа на сцена Парк Военна академия.

 

Царицата на чардаша - постановка на Музикалния театър.jpg


При дъждовно време спектаклите ще се играе на сцената на Музикалния театър в първоначално обявения начален час. Билетите са в продажба на сайта https://musictheatre.bg/ и на касата на Музикалния театър (тел. 02/ 943 19 79). Два часа преди началото и на каса на входа на Военната академия.Очакваме ви!