Най-значимият балетен хореограф на Северна Македония Олга Панго води семинар с workshop в Музикалния театър
 

В рамките на Софийския фестивал на музикалния театър на 8 юли от 15:00 до 18:00 часа на Голяма сцена в Музикалния театър Олга Панго - най-значимият театрален и балетен хореограф в момента в Северна Македония, носител на десетки национални и международни награди - ще говори за тенденциите на съвременния танц в класическият балет. Тя ще сподели опита си за начините на градиране на хореографията в мюзикълите и за необходимостта от нови движения в съвременните балетни и танцови спектакли.

Олга Панго - примабалерина, хореограф и директор на Балета на Националната опера и балет на Северна Македония_LOW.jpg

Същият ден от 21:00 часа в Парк Военна академия ще бъде показан балетния спектакъл „Госпожиците от Авиньон“ на Националната опера и балет на Северна Македония с режисьор и хореограф Олга Панго. При лошо време спектакълът ще се играе на сцената на Музикалния театър в първоначално обявения час. 

Панго е примабалерина, хореограф и балетен педагог. Завършила е Националното балетно училище в Скопие, Северна Македония. През 2005г. се дипломира с магистърска степен в АМТИИ Пловдив за балетмайстор, балетен педагог и хореограф. От 2017 година е директор на Балета на Националната опера и балет на Северна Македония. Жури е на престижни международни балетни конкурси, провежда семинари и майсторски класове в страната и в чужбина.Има авторски хореографии в редица балетни, драматични и оперни постановки, както и в мюзикъли, кабарета и оперети.

Госпожиците от Авиньон - Национална опера и балет на Северна Македония_3.jpg 

Семинарът с workshop e безплатeн и се провеждат в сградата на Музикалния театър след предварително записване на имейл - marialoukanova.musictheater@gmail.com.
Второто издание на Софийския фестивал на музикалния театър (24 юни – 17 юли) се провежда на Сцена Парк Военна академия с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития