Награда „Златно перо“ за директора на Музикалния театър Марияна Арсенова
 

Наградата „Златно перо“ за принос към българската култура получи директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова. Тя й беше връчена от директора на Дирекция „Култура“ на Столична община Биляна Генова. Със „Златно перо“ беше отличена и Боряна Сечанова – артистичен директор на Балет „Арабеск“. Маестро Юли Дамянов получи наградата като ръководител и диригент на Софийския духов оркестър. 

Арсенова - Златно перо (1).jpg

Марияна Арсенова благодари за голямата чeст. „Когато певците, музикантите и артистите застанат на сцената, между тях и техния огромен талант никой не стои, те могат да бъдат единствено проводник на тази прекрасна енергия, която им е дадена, към публиката“ – заяви Арсенова. Тя благодари на артистите на Музикалния театър и на Балет „Арабеск“ като част от Държавния музикален и балетен център-София за доверието в нейните мениджърски решения.

 

„Изкуството е всичко това, което може да ни държи усмихнати и за което си струва да се борим на този свят“ – заяви Боряна Сечанова при получаването на наградата.

 Сечанова - златно перо.jpg

Отличията „Златно перо“ се връчват за изключителен принос в развитието на българската култура и изкуство в навечерието на 24-ти май – Деня на българската азбука, просвета и култура. Тази година сред отличените са кинорежисьорът Виктор Божинов, композиторът Любомир Денев, актрисата Силвия Лулчева, скулпторът Крум Дамянов и други. "Кантус Фирмус" и галерия "Макта" в партньорство с Classic FM радио са инициатори на наградите „Златно перо“.