Музикалният театър посвещава спектакъла си на 30 април на Международния ден на балета
 

Музикалният театър играе спектакъла „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ:Подари мечта“ в събота, 30 април, от 19:00 часа в чест на Международния ден на балета, който отбелязваме днес. В атрактивния спектакъл водеща е ролята на Балета на Музикалния театър, определен от журналистите като „феноменален“.
Спектакълът на Музикалния театър „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: Подари мечта“ не отстъпва на най-добрите образци в жанра на вариетето от сцените на „Мулен руж” и „Лидо”. Балетистите ни поднасят изящество, красота и спиращи дъха танцови номера.

___Оперетно вариете - солистите на Балета.jpg

С невероятната хореография на балетмайстора Татяна Янева и под режисурата на Александър Мутафчийски солистите и балетът пресъздават откъси от любима филмова музика и популярни хитове. На сцената звучат песни на Елтън Джон, Кристина Агилера, Шер, Ванеса Паради в изпълнение на солистите и в съпровод на оркестъра на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев.

Един от акцентите във вариететната програма е изпълнение на акробалет на денс трупа “Тапия денс Хаус” с ръководители Виолета и Ерик Тапия. Зрителите ще видят също ефектни изпълнения на популярната брейк група X-ENERGY CREW. Спектакълът е със специалното участие на юлизиониста Старбой Айвън.

 

4_Акробалет - денс трупа Тапия.jpg

За блясъка на вариетето допринасят атрактивните костюми на Яна Дворецка и Цветанка Петкова –Стойнова, ефектната мултимедия на Иван Липчев и сценографията на Пеньо Пирозов.Спектакълът е по идея на Марияна Арсенова
Участват артист-солистите: Людмила Козарева, Християна Лоизу, Десислава Николова, Владимир Грудков, Александър Панайотов и Денко Проданов. Балетът и Оркестърът на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев. Солисти на Балета: Крис Методиев, Венета Гочева, Йоанна Стоянова, Жасмин Сеизова
Театър на сенките: Георги –Маноел Димитров, Димитър Ивайлов, Богомил Добрев,Валентин Христов(дете)

 

2_Оперетно вариете.jpg

Все още може да намерите билети за спектакъла на 30 април, събота, от 19.00 часа на сайта https://musictheatre.bg/calendar/2022-04 и на касата на Музикалния театър (тел. 02/ 943 19 79). Заповядайте!