"Зайченцето бяло" ще подскача на сцената на Музикалния театър
 

ПОРАДИ ГОЛЕМИЯ ИНТЕРЕС И ИЗЧЕРПВАНЕ НА БИЛЕТИТЕ ЗА ПРЕМИЕРНИТЕ СПЕКТАКЛИ, ОБЯВЯВАМЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ НА НАЙ-НОВИЯ ДЕТСКИ МЮЗИКЪЛ „ЗАЙЧЕНЦЕТО БЯЛО”. ЗАПОВЯДАЙТЕ НА 19 И 23 ДЕКЕМВРИ ОТ 11:00 ЧАСА. СЛЕДВАЩИТЕ СПЕКТАКЛИ СА НА 5 ЯНУАРИ (11:00 ЧАСА) И 8 ЯНУАРИ (ОТ 16:00 ЧАСА). МЮЗИКЪЛЪТ СЕ ИГРАЕ НА КАМЕРНА СЦЕНА. ОЧАКВАМЕ ВИ!

Култура - Музикален театър - премиера - "Зайченцето бяло"
"Зайченцето бяло" ще подскача на сцената на Музикалния театър

София, 4 декември /БТА/
Националният музикален театър представя мюзикъла "Зайченцето бяло". Композитор е Румен Бояджиев-син, а либретото е на Венелин Методиев. Премиерните представления са на 5 и 10 декември, съобщават от трупата.

По думите им спектакълът е вдъхновен от едноименната песничка на Леда Милева и Петър Ступел, с която са израснали поколения български деца, и е адресиран не само към най-малките зрители, но и към техните родители, баби и дядовци.

Любопитно е, че имената на двамата прочути автори на песничката са използвани за имена на главните герои - Леда и Петър.
Мюзикълът засяга вечната тема за доброто, което се явява ключът към сърцето на всяко човешко същество. Добрина е, когато те е грижа за другите, когато подадеш ръка на човек в нужда. Тази протегната ръка и подкрепящо рамо на приятел запалват светлинката, която осветява пътя за изход от трудностите и несгодите в живота. Светулката казва на изпадналия в отчаяние Зайо: "На добрите винаги има кой да помогне!" и му запалва светлинката си, за да намери той пътя към дома.
Режисьор на "Зайченцето бяло" е Александър Мутафчийски, който ще се изяви и на сцената. Декорите и костюмите са на Денис Иванов. Хореограф е Антоанета Алексиева.
Участват: Катерина Тупарова, Елица Красимирова, Румен Григоров, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Иван Христов, Боряна Йорданова, Пламена Михова, Павлина Петкова, Яна Стефанова, Мадлен Янкова, Тодор Велков и Георги-Маноел Димитров.

Източник: БТА - http://www.bta.bg/bg/c/EZ/id/2530396?fbclid=IwAR0GztJARh8CXPevI4q4zLZXtstH2KMZYqxLBkkxr9RVcYAYBWbxoVVdF9E