Музикалният театър кани на оперетно вариете на световно ниво
 

Музикалният театър кани
на вариете
през почивните дни


София, 27 ноември /БТА/
Заради големия интерес към спектакъла "Оперетно вариете: подари мечта", Музикалният театър обяви допълнителни дати за представления. На 27 и 28 ноември (събота от 19.00 часа и неделя от 17.00 часа)зрителите ще могат да гледат този различен спектакъл, единодушно определен от публиката и критиката като представление на световно ниво. Следващите дати, на които ще се играе, са 15 и 16 януари 2022 година, съобщиха от Музикалния театър.

Спектакълът на хореографа-постановчик Татяна Янева и режисьора Александър Мутафчийски взриви от емоции и публиката при своето първо представяне в края на октомври.

"Оперетно вариете" е с богата и въздействаща мултимедия и светлинно шоу,които пресъздават на сцената истински приказен свят, в който живее Баба Яга, а природата омайва и завладява сетивата" - писаха медиите след премиерата.

Диригент на "Оперетно вариете" е Людмил Горчев, сценограф - Пеньо Пирозов, костюмите са дело на Яна Дворецка и Цветанка Петкова -Стойнова. Зад ефектната мултимедия стои името на Иван Липчев. Участват солистите: Людмила Козарева, Християна Лоизу, Десислава Николова, Владимир Грудков, Александър Панайотов и Денко Проданов. И, разбира се, балетът и оркестърът на Музикалния театър. Солисти на Балета са Крис Методиев, Венета Гочева, Йоанна Стоянова, Жасмин Сеизова. Спектакълът е със специалното участие на брейк групата X-ENERGY CREW, акробатична денс трупа "Тапия денс Хаус" с ръководители Виолета и Ерик Тапия. На 27 и 28 ноември участват Студио G

Спектакълът е по идея на Марияна Арсенова


Билети за представлението се продават през сайта https://tickets.musictheatre.bg/home/calendar/2021-11
и на касата на Музикалния театър.
Източник – БТА - http://www.bta.bg/bg/c/EZ/id/2525694