На 5 декември е премиерата на най-новия детски мюзикъл „Зайченцето бяло”
 

На 5 и 10 декември от 11.00 часа Музикалният театър кани най-малките си зрители на премиерата на мюзикъла за деца „Зайченцето бяло”. Той е вдъхновен от едноименната популярна детска песничка, написана от Леда Милева и Петър Ступел. С нея са израснали поколения български деца, затова авторите на спектакъла го адресират не само към най-малките зрители, но и към техните родители, баби и дядовци.
Озаглавяването на мюзикъла по името на песента „Зайченцето бяло“ е реверанс от неговите автори - композитора Румен Бояджиев–син и либретиста Венелин Методиев - към създателите на най-обичаната и популярна детска песничка. Те са решили да използват имената на Леда Милева и Петър Ступел и за имена на главните герои – поетесата Леда и композитора Петър.
Мюзикълът "Зайченцето бяло" засяга вечната тема за доброто, което се явява ключът към сърцето на всяко човешко същество. Добрина е, когато те е грижа за другите, когато подадеш ръка на човек в нужда. Тази протегната ръка и подкрепящо рамо на приятел запалват светлинката, която осветява пътя за изход от трудностите и несгодите в живота. Светулката казва на изпадналия в отчаяние Зайо: „На добрите винаги има кой да помогне!“ и му запалва светлинката си, за да намери той пътя към дома...
Спектакълът е подходящ за деца от 3 до 9 години, но също и за техните родители, баби и дядовци. Създателите му се надяват накрая всички – и малки, и големи – заедно с артистите на сцената да пеят любимата детска песничка „Зайченцето бяло”.


ЗАЙЧЕНЦЕТО БЯЛО
мюзикъл за най-малките

Постановъчен екип:


Музикален ръководител: Румен Бояджиев – син
Режисьор: Александър Мутафчийски
Сценография и костюми: Денис Иванов
Хореограф: Антоанета Алексиева
Отговорен корепетитор: Ана Ангелова
Корепетитори: Румен Трайков, Вера Груева,
Ваня Петрова, Светлана Спасова
Помощник режисьор: Мартин Василев, Божанка Груева

Действащи лица и изпълнители:

ЛЕДА /поетеса/ Елица Красимирова
Катерина Тупарова
ПЕТЬО /композитор/ Румен Григоров
Александър Мутафчийски
ЗАЙО /млад мъж/ Александър Панайотов
Иван Христов
СЪРНИЧКАТА /негова приятелка/ Боряна Йорданова
Пламена Михова
СВЕТЛА /млада жена/ Павлина Петкова
Яна Стефанова
Мадлен Янкова

ЩУРЧО /цигулар, мъж на Светла/ Тодор Велков
Георги-Маноел Димитров


Билети на сайта https://musictheatre.bg/calendar/2021-12 и на касата на Музикалния театър 02/943 19 79). Заповядайте!