Новогодишен спектакъл на „Прилепът” на 31 декември
 

На 31 декември от 17 часа - часове преди настъпването на Новата 2022 година - Музикалният театър кани зрителите на най-популярната и обичана оперета на Щраус - „Прилепът”. Творбата на Краля на валса традиционно се изпълнява във всички големи оперни и оперетни театри по света в навечерието на Нова година.

Новогодишният спектакъл на „Прилепът” в Музикалния театър обещава на зрителите празнично настроение, много изненади и томбола с награди по време на спектакъла.

„Прилепът” на Щраус е класическа танцувална оперета, в която темите за любовта и съпружеската вярност са разкрити на фона на прекрасните мелодии на валса, полката и кадрила. Сюжетът е изпъстрен с комични обрати, които подлагат на изпитание брака на главните герои Айзенщайн и Розалинда. Без да подозира, че е в действие планът „Отмъщението на Прилепа”, Айзенщайн ухажва собствената си съпруга, прикрита с маска, на бала на Принц Орловски.

Режисьор на спектакъла е Марияна Арсенова, диригент-постановчик – Юли Дамянов, сценографи – Иван Савов и Слава Савова, художник на костюмите – Яна Дворецка, хореограф – Йоанна Стоянова, хормайстор - Людмил Горчев.

На 31 декември от 17.00 часа участват солистите: Владимир Грудков, Олга Михайлова -Динова, Христо Сарафов, Денко Проданов, Стефан Петков, Добромир Момеков, Тодор Велков, Исидора Молес, Ралица Анкова, Георги-Маноел Димитров, Александър Василев, Пламена Михова, Николай Димов, Румен Григоров, Лъчезар Лазаров, Алексей Римша
Хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов

Билети на сайта https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-12 и на касата на Музикалния театър– телефон 02/943 19 79. Заповядайте!