Празничен Grand cancan в Музикалния театър на 31 декември
 

Театърът подготвя и своя Новогодишен оперетен бал на 28 декември в зала 1 на НДК

Музикалният театър е в трескава подготовка на празничната си програма през декември. Заради големия интерес и изчерпване на билетите за трите дати на Коледно-новогодишния концерт, е обявена допълнителна дата на 23 декември. Тази година Коледният концерт в Музикалния театър е под надслов „В ангели аз вярвам“. Наред със звездите на театъра на сцената ще пеят и специалните гости Хриси Пачалова и Лъчезар Кацарски.

 

Коледен 1.jpg

Само няколко дни по-късно – на 28 декември в зала 1 на НДК е традиционният Новогодишен оперетен бал на Музикалния театър. За почитателите на оперетния жанр това е най-очакваното празнично събитие на годината. Артистите обещават един завладяващ всички сетива концерт спектакъл с най-обичаните и популярни мелодии от световната оперетна класика. В него ще звучат красиви арии, дуети и ансамбли от Калман, Лехар, Щраус, Гуно, Росини, Шостакович. в изпълнение на солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър.

 Новогодишен оперетен бал на Музикалния театър в НДК.jpg 

„В навечерието на Новата 2023 година елате да се насладим на жизнерадостния, вечно млад и искрящ като шампанско жанр на оперетата на нашия Новогодишен оперетен бал в зала 1 на НДК“ – канят от Музикалния театър. Диригент на концерта е Юли Дамянов, режисьор - Александър Мутафчийски, хореографи - Йоанна Стоянова и Татяна Янева, хормайстор - Людмил Горчев. Билетите са в продажба на касите на Националния дворец на културата, на www.tickets.ndk.bg и в www.eventim.bg. 

На сцената на Музикалния театър на 30 декември вечният оперетен бисер на Калман „Царицата на чардаша“ ще зарадва почитателите на жанра с красотата и виталността си. Зрителите ще имат възможност да се насладят на богатата музикална оркестрация и комичните сюжетни обрати в този оперетен шедьовър. Участват солистите: Добрина Икономова, Владимир Грудков, Десислава Николова, Александър Панайотов, Христо Сарафов, Марияна Арсенова, Румен Григоров, Лъчезар Лазаров, Иван Панев, Георги-Маноел Димитров, Александър Василев, Грозданка Филипова. Хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов. 

Grand can _Тупарова.jpg

На 31 декември от 17.00 часа Музикалният театър кани зрителите на „Празничен Grand Cancan – Великата оперета“. Незабравими емоции, наздравици и много изненади очакват зрителите на това бляскаво оперетно шоу, в което главен герой е огненият канкан. Участват солистите: Марияна Арсенова, Илона Иванова, Добрина Икономова, Олга Михайлова-Динова, Теменужка Трифонова, Людмила Козарева, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов, Богомил Спиров. Хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов. Преди спектакъла за зрителите ще има чаша вино за наздравица във фоайето на театъра по повод настъпващата 2023 година. Уважаеми зрители, на 31 декември отваряме врати за вас в 16:15 часа. Очакваме ви!

Балет „Арабеск“ също е подготвил празнична програма за своите зрители на сцената на Музикалния театър. На 28 декември те ще представят едно от най-обичаните по това време на годината коледно балетно заглавие - „Лешникотрошачката“. На 29 декември е Новогодишната гала на Балет „Арабеск“ с две от емблематичните заглавия от репертоара на трупата – „Кармина бурана“ и „Болеро“. 
Все още може да намерите билети за празничната програма на Музикалния театър и на Балет „Арабеск“ през месец декември, те са в продажба на сайта и на касата на Музикалния театър (тел. 02/ 943 19 79).