„Златна лира“ и дълги аплаузи за Александър Мутафчийски на неговия юбилей
 

„Златна лира“ и дълги аплаузи от публиката и от колегите си получи на сцената солистът Александър Мутафчийски. Със спектакъла „Цигулар на покрива“ той отбеляза своя двоен юбилей - 50 житейски години, от които 25 на сцената на Музикалния театър. Солистът и режисьор на театъра благодари за високото отличие на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Той се обърна към колегите си с думите: „Благодаря и на вас, скъпи колеги от Музикалния театър: солисти, хор, балет, оркестър, диригенти, режисьори, сценографи, художници на костюми, хореографи, администрация, технически служби – всички ние сме екипа на Музикалния театър и за мен е чест и привилегия да бъда част от вас. Прекланям се пред таланта и моженето на всички ви!“ Той благодаря и на публиката, която пълни залите на Музикалния театър, с думите: „Обичам ви и ви се прекланям!“

Еделина Кънева на юбилея - тази!.jpg

Поздравително писмо от режисьора на мюзикъла „Цигулар на покрива“ Небойша Брадич беше прочетено от директора на Музикалния театър Еделина Кънева. „Благодарение на таланта и професионализма ти и на безкрайната ти отдаденост към работата, изпълнението ти на Тевие е изключително сърцато и разтърсващо с красотата си“ – се казва в него. И още: „За нас, твоите колеги, е чест и привилегия да бъдем част от твоя празник“.

Публиката аплодира и артистите на сцената в спектакъла „Цигулар на покрива“. Редом с Александър Мутафчийски, в ролята на Тевие, участваха още: Марияна Арсенова, Илона Иванова, Теменужка Трифонова, Елица Красимирова, Петя Андасарова, Лидия Иванова, Людмила Козарева, Тодор Велков, Юлия Маринова, Александър Панайотов, Лъчезар Лазаров, Стефан Петков, Румен Григоров, Пеньо Пирозов, Кръстан Кръстанов, Никола Кабрузов, Светлана Иванова, Олга Михайлова, Сердикий Попов, Николай Борисов, Георги-Маноел Димитров, Денко Проданов, Алексей Римша,  Дамян Георгиев (цигулар). Хор, балет и оркестър с диригент Юли Дамянов. 

Честит юбилей на Александър Мутафчийски и пожелания за още много творчески върхове на сцената на Музикалния театър!