Спомняме си за тенора Стоян Коларов от златното поколение на българската оперета
 

НА ЧАША ШАМПАНСКО СЪС СПОМЕНИ ЗА ТЕНОРА СТОЯН КОЛАРОВ -ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА НА ПЕТЪР МАВРОВ „ТЕНОРЪТ СТОЯН КОЛАРОВ (1907 – 1964) Страници от живота на един позабравен оперетен артист, триумфирал и на загребска сцена“

Тенорът Стоян Коларов и негови колеги.jpg
На 5-ти ноември, събота, от 15:00 на Камерна сцена Музикалният театър кани своите почитатели на чаша шампанско и една специална среща посветена на живота и творческия път на забележителната оперна и оперетна звезда – тенорът Стоян Коларов, един от основателите на българската оперета. Името му се нарежда до имената на артистите от Златното поколение на Музикалния театър: Мими Балканска, Асен Русков, Тинка Краева и Ангел Сладкаров. Ще имате възможността да се запознаете с редица моменти от артистичната кариера на този забележителен творец, останал завинаги в историята на българския оперен и оперетен театър, който през 30-те години прави забележителна кариера в един от водещите театри на Европа – Загребската опера. По време на срещата ще бъде представена книгата на музиколога Петър Мавров „ТЕНОРЪТ СТОЯН КОЛАРОВ (1907 – 1964) Страници от живота на един позабравен оперетен артист, триумфирал и на загребска сцена“.

Стоян Коларов и колеги след спектакъл.jpg 

В тази книга авторът, базирайки се на ценни материали от личния архив на певеца, от фондовете на национални музикални институции и мемоари на негови съвременници, ни запознава с хронологията на творческия му път, като акцентира, както на изявите на Стоян Коларов на българските сцени, така и на непознатата му международна кариера. Ще прозвучат автентични записи, съхранили красивия теноров глас на Стоян Коларов, ще бъдат показани уникални архивни фотоси и документи, ще бъдат прожектирани откъси от „Изпитание“ - първият художествен филм в българската кинематография, където артистът играе главна роля.

Солистите на Музикалния театър Стефан Петков, Пеньо Пирозов и Богомил Спиров ще изпълнят арии от репертоара на тенора Стоян Коларов в музикален съпровод на Вяра Груева. Очакваме ви на 5-ти ноември от 15:00 на Камерната сцена във фоайето на Музикалния театър.

Тенорът Стоян Коларов.jpg
Билети на цена от 10 лв. може да си купите от касата или от сайта на Музикалния театър https://musictheatre.bg/calendar/2022-11 . Заповядайте!