НА ЧАША ШАМПАНСКО СЪС СПОМЕНИ ЗА ТЕНОРА СТОЯН КОЛАРОВ На Камерна сцена

 

  • 05-11-2022
    15:00
Спектакъл

НА ЧАША ШАМПАНСКО

СЪС СПОМЕНИ ЗА ТЕНОРА СТОЯН КОЛАРОВ

 

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА НА ПЕТЪР МАВРОВ

„ТЕНОРЪТ СТОЯН КОЛАРОВ (1907 – 1964)

Страници от живота на един позабравен оперетен артист, триумфирал и на загребска сцена“

 

На 5-ти ноември, събота, от 15:00 на Камерна сцена Музикалният театър кани своите почитатели на чаша шампанско и една специална среща посветена на живота и творческия път на забележителната оперна и оперетна звезда – тенорът Стоян Коларов, който е един от основателите на българската оперета. Името му се нарежда до имената на артистите от Златното поколение на Музикалния театър: Мими Балканска, Асен Русков, Тинка Краева и Ангел Сладкаров. Ще имате възможността да се запознаете с редица моменти от артистичната кариера на този забележителен творец, останал завинаги в историята на българския оперен и оперетен театър, и който през 30-те години прави забележителна кариера в един от водещите театри на Европа – Загребската опера. По време на срещата ще бъде представена книгата на музиколога Петър Мавров „ТЕНОРЪТ СТОЯН КОЛАРОВ (1907 – 1964) Страници от живота на един позабравен оперетен артист, триумфирал и на загребска сцена“. В тази книга авторът, базирайки се на ценни материали от личния архив на певеца, от фондовете на национални музикални институции и мемоари на негови съвременници, ни запознава с хронологията на творческия му път, като акцентира, както на изявите на Стоян Коларов на българските сцени, така и на съвършено непознатата му международна кариера. Ще прозвучат автентични записи, съхранили красивия теноров глас на Стоян Коларов, ще бъдат показани уникални архивни фотоси и документи, ще бъдат прожектирани откъси от „Изпитание“ - първия художествен филм в родната кинематография, където артистът играе главна роля.

 

Участват солистите: Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Богомил Спиров. Те ще изпълнят арии от репертоара на тенора Стоян Коларов. 

Музикален съпровод: Вяра Груева 

Очакваме ви на 5-ти ноември от 15:00 на Камерната сцена във фоайето на Музикалния театър. Билети на цена от 10 лв може да купите през сайта и на касата на театъра

 

 

 

Галерия