НА ЧАША ШАМПАНСКО СЪС СПОМЕНИ ЗА ТЕНОРА СТОЯН КОЛАРОВ На Камерна сцена

 

Спектакъл

НА ЧАША ШАМПАНСКО

СЪС СПОМЕНИ ЗА ТЕНОРА СТОЯН КОЛАРОВ

 

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА НА ПЕТЪР МАВРОВ

„ТЕНОРЪТ СТОЯН КОЛАРОВ (1907 – 1964)

Страници от живота на един позабравен оперетен артист, триумфирал и на загребска сцена“

 

На 5-ти ноември, събота, от 15:00 на Камерна сцена Музикалният театър кани своите почитатели на чаша шампанско и една специална среща посветена на живота и творческия път на забележителната оперна и оперетна звезда – тенорът Стоян Коларов, който е един от основателите на българската оперета. Името му се нарежда до имената на артистите от Златното поколение на Музикалния театър: Мими Балканска, Асен Русков, Тинка Краева и Ангел Сладкаров. Ще имате възможността да се запознаете с редица моменти от артистичната кариера на този забележителен творец, останал завинаги в историята на българския оперен и оперетен театър, и който през 30-те години прави забележителна кариера в един от водещите театри на Европа – Загребската опера. По време на срещата ще бъде представена книгата на музиколога Петър Мавров „ТЕНОРЪТ СТОЯН КОЛАРОВ (1907 – 1964) Страници от живота на един позабравен оперетен артист, триумфирал и на загребска сцена“. В тази книга авторът, базирайки се на ценни материали от личния архив на певеца, от фондовете на национални музикални институции и мемоари на негови съвременници, ни запознава с хронологията на творческия му път, като акцентира, както на изявите на Стоян Коларов на българските сцени, така и на съвършено непознатата му международна кариера. Ще прозвучат автентични записи, съхранили красивия теноров глас на Стоян Коларов, ще бъдат показани уникални архивни фотоси и документи, ще бъдат прожектирани откъси от „Изпитание“ - първия художествен филм в родната кинематография, където артистът играе главна роля.

 

Участват солистите: Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Богомил Спиров. Те ще изпълнят арии от репертоара на тенора Стоян Коларов. 

Музикален съпровод: Вяра Груева 

Очакваме ви на 5-ти ноември от 15:00 на Камерната сцена във фоайето на Музикалния театър. Билети на цена от 10 лв може да купите през сайта и на касата на театъра

 

 

 

Галерия