КОЛЕКЦИЯ КАРМЕН Балет "Арабеск"

 

Спектакъл

Гледайте екстравагантния спектакъл на Балет „Арабеск“ Carmen Collection на сцената на Музикалния театър само на 7 ноември

 

КОЛЕКЦИЯ КАРМЕН
Хореография - Боряна Сечанова,
Музика – Петър Дундаков,
Сценография и костюми - Николина Костова- Богданова

Постановка

„Колекция Кармен“ е завладяващ спектакъл, който се заиграва с клишетата на днешния ден - модния подиум и чалга-културата. Едно неочаквано претворяване на познатия сюжет от новелата „Кармен” на Мериме и любимата музика от едноименната опера на Бизе. Спектакъл за неустоимата страст на Кармен, търсеща всепоглъщаща любов или просто хладна любовна игра на живот и смърт.

„Колекция Кармен“ на балет "Арабеск" - фатално модно дефиле от огън и студ – модели, предвождани от смъртта, представящи вечния кръговрат на страстта: любов и смърт. Екстравагантните костюми са част от сценографията на представлението - особено атрактивно е решението на художничката да облече главната героиня в десетметрова огненочервена фламенко рокля, изработена от 138 метра коприна.

„Колекция Кармен“ - огнено червено, огнени движения, страст и отхвърляне, ревност и вдъхновение, любов и борба, връхлитащи ни от сцената в изпълнението на: Таня Кацарова (Кармен), Даниела Иванова (Тя), Асен Наков (Той), Васил Дипчиков (Хосе), Стефан Вучов (Ескамилио), в ролята на Смъртта – Ангелина Гаврилова и Виктория Петрова. Участват още: Елизабет Якимова, Мария Касабова, Мона Христова, Петя Колева, Стефка Табакова, Валери Миленков, Ервин Есен и Филип Миланов.

През 2017 КОЛЕКЦИЯ КАРМЕН взриви италианската публика, а тамошната преса не пести суперлативите си за създателите на този бляскав спектакъл, който пленява с драматизъм и зрелищно изпълнение. Спектакълът е копродукция на Държавния музикален и балетен център-София и Българсокото национално радио

 

Галерия