„Лятна гала“ на Балет „Арабеск“ гостува в Пловдив Културен дом "Борис Христов"

 

Спектакъл

УВАЖАЕМА ПУБЛИКА,

ПОРАДИ НЕБЛАГОПРИЯТНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО, СПЕКТАКЪЛЪТ „ЛЯТНА ГАЛА“ НА БАЛЕТ „АРАБЕСК“ НА 5 -ТИ СЕПТЕМВРИ ВМЕСТО НА АНТИЧНИЯ ТЕАТЪР В ПЛОВДИВ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН НА СЦЕНАТА НА КУЛТУРЕН ДОМ „БОРИС ХРИСТОВ“-ПЛОВДИВ. Закупените билети ще важат без презаверка. ONLINE - www.eventim.bg. В деня на спектакъла билети може да закупите на билетна каса на Опера Пловдив в Културен дом "Борис Христов".

На 5 септември от 20:30 часа в Културен дом "Борис Христов" в Пловдив Балет „Арабеск“ ще представи своята ЛЯТНА ГАЛА - една силна и атрактивна програма, творчески калейдоскоп от фрагменти на най-добрите спектакли на трупата. Пловдивската публика и гостите на града ще се насладят на вълнуващо и емоционално преживяване, което зарежда с живителна сила дълго време.

Постановка

ЛЯТНА ГАЛА включва спектакълът „Следобедът на един фавн“ на хореографа Мила Искренова, „Двойственост“ на хореографа Лиз Лий (Великобритания) и специално подбрани фрагменти с хореографии на Аршак Галумян (Германия), Ангелина Гаврилова, Филип Миланов, Мириам Енгел (Израел) и Боряна Сечанова.

Програмата е част от концепцията на трупата за сътрудничество между български и чужди творци в областта на съвременния танц. Днес „Арабеск“ е не просто трупа от световна класа, но и своеобразна школа за изпълнители и хореографи, генератор на идеи, източник на информация за случващото се в света на съвременния танц. Фрагментите, които ще представят различните хореографи, се характеризират с личен, колоритен и уникален език, базиран както на съвременни танцови техники така и на театрални методи. Хореографските откъси вълнуват публиката по деликатен начин, с физическа и емоционална дълбочина. Участва трупата на Балет „Арабеск“

Артисти

Билетите се продават на билетната каса на Опера Пловдив в Културен дом "Борис Христов" и online на www.eventim.bg. Закупените билети ще важат без презаверка. Заповядайте!

 

Галерия