ЛЯТНА ГАЛА на Балет "Арабеск" Фестивал на музикалния театър - Парк Военна академия

 

Спектакъл

На 3 юли, неделя, от 20:30 часа в рамките на Софийския фестивал на музикалния театър Балет „Арабеск“ представя своята Лятна гала на сцена Военна академия. Фестивалът се провежда от 24 юни до 17 юли 2022 с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития.

В програмата са включени спектакъла „Следобедът на един фавн“ на хореографа Мила Искренова и  специално подбрани фрагменти с хореография на Аршак Галумян (Германия), Ангелина Гаврилова, Мириам Енгел (Израел), Филип Миланов и Боряна Сечанова. Тази вечер е част от концепцията на трупата за сътрудничество между български и чужди творци в областта на съвременния танц.

В спектакъла „Следобедът на един Фавн“ Мила Искренова интерпретира по иновативен начин принципи, заложени в хореографията на легендарния руски балетист, с полски произход Вацлав Нижински, както и хореографскивариации на антични изображения и скулптури. В музикалната партитура, наред с музиката от всеизвестния прелюд, Мила Искренова използва композиции за сиринг флейта на френския композитор Дебюси както и стихове от едноименната поема на Стефан Маларме.

Днес „Арабеск“ е не просто трупа от световна класа, но и своеобразна школа за изпълнители и хореографи, генератор на идеи, източник на информация за случващото се в света на съвременния танц. Фрагментите, които ще представят различните хореографи се характеризират с личен, колоритен и уникален език, базиран както на съвременни танцови техники така и на театрални методи. Хореографските откъси вълнуват публиката по деликатен начин, с физическа и емоционална дълбочина.

Участва трупата на Балет „Арабеск“

Спектаклите от Софийския фестивал на музикалния театър са с начало 20:00 часа на фестивалната сцена пред Учебния корпус на Военна академия „Г.С.Раковски“.

Билетите в продажба на сайта https://musictheatre.bg/calendar/2022-07 и на касата на Музикалния театър (тел. 02/ 943 19 79). Два часа преди спектакъла и на каса на входа на Военната академия. Очакваме ви!

 

Галерия