ВРАЖАЛЕЦ - Музикално-драматичен театър Велико Търново Фестивал на музикалния театър - Парк Военна академия

 

Спектакъл

УВАЖАЕМИ ЗРИТЕЛИ, ЗАРАДИ ПРОГНОЗАТА ЗА ДЪЖД, СПЕКТАКЪЛЪТ „ВРАЖАЛЕЦ“ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ ТЕАТЪР ТАЗИ ВЕЧЕР ОТ 20:00 ЧАСА НА СЦЕНА ПАРК ВОЕННА АКАДЕМИЯ  СЕ ПРЕМЕСТВА НА СЦЕНАТА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР С НАЧАЛО 20:15 ЧАСА. ЗАКУПЕНИТЕ БИЛЕТИ ВАЖАТ БЕЗ ПРЕЗАВЕРКА. ЗА ЗАКЪСНЕЛИТЕ ЗРИТЕЛИ ЩЕ БЪДАТ ОСИГУРЕН МИКРОБУС, КОЙТО ДА ГИ ПРЕМЕСТИ ДО ТЕАТЪРА.  

 

СОФИЙСКИ ФЕСТИВАЛ НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР 2022

Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново гостува на второто издание на Софийския фестивал на музикалния театър на 25 юни от 20.00 часа на сцена Военна академия.

Софийският фестивал на музикалния театър се провежда от 24 юни до 17 юли 2022 на сцена Военна академия. Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община - Календар на културните събития.    

Великотърновският театър представя за първи път в сценичен вариант мюзикъла на композитора Дечо Таралежков „Вражалец“ по едноименната пиеса на Ст. Л. Костов.

В класическия прочит на мюзикъла „Вражалец“, без фалшиво осъвременяване, зрителят ще открие един ярък разказ за оплетените в мрежата на мошеника – вражалец селяни, които са се превърнали в жертва на своята алчност. Една история за наивността и глупостта, пресъздадена по забавен и ироничен начин.

Ярките сценични образи, създадени от Ст.Л. Костов, носят в себе си несъвършенствата и пороците на човешката природа и в същото време  будят искрен жизнерадостен смях, който е лишен от злорадство.

Публиката ще бъде изненадана с едно живо, пъргаво и весело представление. Спектакъл, който ще ни накара не само да се посмеем, но и да се замислим.

 

Постановка

ВРАЖАЛЕЦ

мюзикъл

Музика - Дечо Таралежков

По пиесата на Ст. Л. Костов

 

ПОСТАНОВЪЧЕН ЕКИП:

 

Режисьор - Гълъб Бочуков

Диригент-постановчик - Игор Богданов

Диригент - Васил Вълчев

Сценография и костюми - Лидия Къркеланова

Хореография - Катя Богданова

Хормайстор - Яница Брънзелова


С участието на актьори, солисти, оркестър, хор и балет на Музикално-драматичен театър "К. Кисимов" град В. Търново.

 

Галерия