Александър Панайотов
 

Александър Панайотов – артист –солист на Националния музикален театър

 

Роден съм на 2 ноември 1988г. в град Варна в семейство на артисти. През 2007г завърших СОУ „Димчо Дебелянов» - Варна със специалност «Информационни технологии». В момента съм студент 3-ти курс в Националната музикална академия «Проф. Панчо Владигеров» - град София,специалност - класическо пеене в класа на проф. Илка Попова.

 

Четири сезона съм бил хорист в Националния музикален театър. От сезон 2018/2019 съм назначен за солист. Играл съм в ролите: Аякс в Хубавата Елена; Артик Грийн в ''Булевардът на залеза''; Пламен в мюзикъла ''Бягство'' по музика на дует «Авеню»; «Орфей в оперетата ''Орфей в ада'' от Жак Офенбах, Бони в "Царицата на чардаша", Иван в "Българи от старо време" и Раул във "Фантомът на операта".

 

От 2010 до 2014г. работих в Държавна опера– Варна, където изпълних ролите: Петър в „Исус Христос Суперзвезда“; Заека в „Алиса в страната на чудесата“ и Каскада от оперетата „Веселата Вдовица”.

 

От 2009 до 2014г. участвах в постановките на Варненската детско-юношеска опера, където изиграх следните персонажи: Тони от „Уестсайдска история“; Лъва от „Магьосника от Оз“; Джекил от мюзикъла „Джекил“; Сам от мюзикъла „Мама мия“ и др.

 

E-mail: nervozko0o0@gmail.com