Новини
 

 

 

Безплатен достъп на 1 юни с мюзикъла "Зайченцето бяло"! Побързайте и вземете покана!
🎈Празнуваме Международния ден на детето с мюзикъла "Зайченцето бяло".
Спектакълът ще се играе безплатно на 1 юни от 11 часа в Музикалния театър.

🎈След 15 май на касата на театъра ще има покани за безплатен достъп, които са само 80 на брой и ще се предлагат до изчерпване на количеството.

💌Вземете си покана, за да споделите празника с нас.

🎈Всяка покана ще бъде едно седящо място.
🎈Един възрастен ще може да вземе до 4 покани.

 

 

 

 

 

Забравен багаж
Уважаема публика, след събитието на 10 май в зала 1 на НДК - концертът "Музите на Максим Ешкенази" беше установено, че на гардероба има забравен багаж. Вашите вещи са преместени и ви очакват на касата на Музикалния театър.

 

 

 

 

 

ВАЖНО!!! ВАЖНО!!! ВАЖНО!!!
Уважаеми зрители,

Поради заболяване на артист, предварително обявеното заглавие „Една нощ във Венеция“, което трябва да се играе на 7 май 2023 г. – неделя, от 17.00 часа се отлага
Можете да презаверите предварително закупените билети за всеки друг спектакъл от нашата програма до края на юни, с изключение на премиерните спектакли.
Тези от вас, които имат желание, ще могат да върнат закупените билети на касата.

Искрено съжаляваме за причиненото неудобство.
От ръководството

 

 

 

 

 

Промяна в датата на премиерата на „Любовта никога не умира“

Уважаема публика, във връзка с настъпили технически проблеми, свързани с подготовката на премиерния спектакъл „Любовта никога не умира“ се налага първоначално планираните четири дати (1,2,3 и 4 юни) да бъдат отложени и сменени с датите - 15 и 16 юни.

Относно закупените билети зрителите могат да избират една от следните
възможности:

а) на касата на театъра да презаверят билетите си за новите дати- 15 и 16 и 18 юни или

б) да върнат билетите си на касата на театъра срещу възстановяване на
платените от тях суми.

Благодарим ви за разбирането!

От ръководството.  

 

 

 

 

 

"Фантомът на операта" слезе от Бродуей със сълзи, овации и рекорди

В същото време прочутият мюзикъл на Уебър се връща в Музикалния театър в София, и то – с двете си части

Сред сълзи и аплодисменти, последното представление на популярния мюзикъл "Фантомът на операта" се състоя снощи в нюйоркския театър "Маджестик" 35 години след премиерата му, съобщи New York Times. Спектакълът е игран на Бродуей точно 13 981 пъти. Последното представление е продължило над 2 часа и половина и на него са били поканени участниците в оригиналната постановка от 1988 г. Многобройните почитатели на мюзикъла са получили своите билети след специално организирана томбола.
Когато завесата пада за най-дълго играното заглавие в историята на Бродуей и екипът прави своя последен поклон, билетите за прощалното шоу са се продавали за повече от 400 евро онлайн, допълва EuroNews. 1600 зрители пълнят разпродадената зала, за да видят финалното представление, завършило с възторжени овации и дъжд от златни конфети. Мюзикълът е гледан от 20 милиона души от 1988 г. насам и е донесъл приходи от 1,2 милиарда евро, изчислява изданието. В годината на премиерата си той получава 7 награди "Тони".
"Това, което се случи току-що, е поразително", каза в емоционално изявление авторът Андрю Лойд Уебър. Прочутият британски композитор посвети последния спектакъл, прекъсван на няколко пъти от аплодисменти, на сина си Николас, който почина преди три седмици от рак. Продуцентът на мюзикъла Камерън Макинтош сподели: "И в най-смелите си детски мечти никога не бихме могли да си представим успех като този на "Фантомът...". И отбеляза, че някой ден мюзикълът ще се завърне отново по сцените на театрите в Ню Йорк, но в момента той просто трябва "да си почине".
Информацията, че "Фантомът на операта" ще бъде свален от Бродуей, се появи през септември м.г. Причината за това е постпандемичната ситуация, която намали значително броя на зрителите. Прощалното представление беше планирано за февруари, но впоследствие бе преместено с два месеца, за да се отговори на нарасналото търсене на билети след съобщението за оттеглянето на спектакъла. Мюзикълът отново стана най-продаваният на Бродуей и за седмица донесе над 3 милиона долара приходи.
"Фантомът на операта" по музика на Лойд Уебър и либрето на Чарлз Харт все още се играе в Лондон, където по време на затварянето заради пандемията размерът на оркестъра беше намален, а декорите променени, за да се намалят текущите разходи. Заглавието е актуално и в Чехия, Япония, Южна Корея и Швеция, а следващия месец ще има нови постановки в Китай, през юли – в Италия, а през октомври – в Испания. Испанската версия, на която предстои премиера в Мадрид, е продуцирана от самия Уебър и от Антонио Бандерас.
У НАС
Точно в този кръстопътен за творбата момент "Фантомът на операта" се качва отново на сцената на Националния музикален театър в София – този път и с двете си части, съобщиха оттам. На 28, 29 и 30 април българските зрители ще могат да си припомнят магнетичния сюжет на оригиналния спектакъл, а в началото на юни предстои премиерата на дългоочакваната втора част на мюзикъла на Андрю Лойд Уебър с романтичното заглавие "Любовта никога не умира". В бродуейски стил на сцената ще има артисти със стотици великолепни костюми, мащабна сценография, впечатляващи визуални ефекти, каскади и мистерии, които ще оставят без дъх публиката. Режисьор е акад. Пламен Карталов, диригент-постановчик – Юли Дамянов, диригент – Людмил Горчев, сценограф и художник на костюмите – Нела Стоянова, хореограф – Анна Донева.
В ролята на Фантома ще се редуват тенорите Владимир Грудков, Богомил Спиров и Пеньо Пирозов, като неговата любима Кристин ще се изявяват Весела Делчева (гост) и Теменужка Трифонова, в образа на нейния съпруг виконт Дьо Шани ще се сменят Александър Панайотов, Денко Проданов и Стефан Петков. Сред участниците в мегаспектакъла са още Олга Динова, Людмила Козарева, Християна Лоизу, Десислава Николова, Зорница Дамянова, Лъчезар Лазаров, Добромир Момеков, Кръстан Кръстанов, Георги-Маноел Димитров и много други солисти, заедно с хора, оркестъра и балета на Музикалния театър.
Действието в "Любовта никога не умира" се развива през 1907 г., десетилетие след изчезването на Фантома от Парижката опера. Той успява да избяга и да започне нов живот в Ню Йорк и най-накрая намира място, където музиката му да се извиси. Това, което му липсва, е неговата любов – Кристин. Тя приема покана да пътува до Манхатън и да пее в известна опера. Без да знаят какво ги очаква, Кристин, съпругът й и малкият им син Густав са въвлечени от Фантома в бляскавия му и славен свят. Той прави последен опит да си върне любовта на Кристин…
Мюзикълът "Фантомът на операта" е адаптация по едноименния роман от 1910 г. на френския писател и автор на детективска литература Гастон Льору (1868-1927).
Материалът е публикуван в СЕГА
17 април 2023 г.

 

 

 

 

 

"Фантомът на операта" отново в Музикалния театър, този път и в двете му части
Премиерата на втората част на бродуейския мюзикъл-
“Любовта никога не умира” е през юни

Какъв би бил Фантомът на операта без любовта, която никога не умира.
В края на месец април зрителите на Музикалния театър ще си припомнят магнетичния сюжет на касовия спектакъл “Фантомът на операта” (28,29,30 април), а в началото на юни предстои премиерата на дългоочакваната втора част на мюзикъла на Андрю Лойд Уебър с романтичното заглавие “Любовта никога не умира”. В бродуейски стил на сцената се качват стотици оригинални костюми, мащабна сценография, впечатляващи визуални ефекти, каскади и мистерии, които ще оставят без дъх публиката. Режисьор на спектакъла е акад. Пламен Карталов, диригент-постановчик Юли Дамянов, диригент Людмил Горчев, сценограф и художник на костюмите е Нела Стоянова, хореограф Анна Донева, координатор на проекта Пеньо Пирозов, ас.режисьор Юлия Маринова.

Годината е 1907 г. Изминали са 10 години след изчезването на Фантома от Парижката опера. Той успява да избяга и да започне нов живот в Ню Йорк. В този нов музикален свят той най-накрая намира място, където музиката му да се извиси. Това, което му липсва е неговата любов – Кристин.

Кристин приема покана да пътува до Манхатън и да пее в известна опера. Без да знаят какво ги очаква- Кристин, съпругът й и малкият им син Густав са примамени от Фантома в блестящия му и славен свят. Той прави последен опит да върне любовта на Кристин…

Какво ще се случи и защо “Любовта никога не умира” ще разкажат звездните солисти на Музикалния театър.

Постановъчен екип:

Режисьор-постановчик: акад. Пламен Карталов
Асистент режисьор: Юлия Маринова
Диригент-постановчик: Юли Дамянов
Диригент: Людмил Горчев
Сценография и костюми: Нела Стоянова
Хореография: Анна Донева
Хормайстор: Людмил Горчев
Концертмайстор: Мария Кирова
Отг.корепетитор: Румен Трайков
Корепетитори: Анна Ангелова, Томислав Вичев, Вяра Груева, Ваня Петрова, Ирена Аврамова, Светлана Спасова
Репетитор на артистите: Антоанета Алексиева
Репетитор на балета: Ивайла Хаджиколева
Пом.режисьори: Божанка Груева, Мартин Василев
Суфльор: Адриана Жадала
Координатор на проекта: Пеньо Пирозов

В ролите:
Виконт дьо Шани: Александър Панайотов, Денко Проданов, Стефан Петков
Фантомът: Владимир Грудков, Богомил Спиров, Пеньо Пирозов
Кристин Дае: Весела Делчева (гост), Теменужка Трифонова
Густав/дете: Антъни Ганчев, Боян Хаджитанев, Симеон Иванов
Мадам Жири: Олга Динова, Людмила Козарева
Мег Жири: Християна Лоизу, Десислава Николова, Зорница Дамянова
Трио:
Флек: Боряна Йорданова, Павлина Петкова
Скуелч: Лъчезар Лазаров, Добромир Момеков, Кръстан Кръстанов
Гангъл: Александър Василев, Тодор Велков, Румен Григоров
Репортер 1: Георги-Маноел Димитров – Джорджо
Госпожа Астор: Юлия Маринова, Грозданка Филипова
Вандербилт: Венцислав Динов
Хор, балет и оркестър на Музикалния театър.

Премиерата на сцената на Музикалния театър за първи път в България бе на 25 януари 2019 г. Вечната тема за неразбрания гений и посредственото общество, въплътена в шедьовъра на Уебър предизвиква фурор сред зрителите. Приковаващият дъха спектакъл "Фантомът на операта" се радва на рекордна посещаемост у нас.

 

 

 

 

 

“Музите на Максим Ешкенази”-10 забележителни жени, филмова музика и мюзикъл в зала 1 на НДК на 10 май

Пролетният галаконцерт събира най-романтичната музика от света на киното и мюзикъла, изпълнена от оркестъра на Музикалния театър.

Десет забележителни жени, световноизвестен диригент, филмова музика и мюзикъл се събират на сцената в зала 1 на НДК на 10 май в пролетния галаконцерт “Музите на Максим Ешкенази”. Музикалното събитие ще бъде едно от най-бляскавите за годината, обединяващо музика, любов и много настроение на едно място. 
В забавния сюжет за спечелването на сърцето на диригента Максим Ешкенази са замесени едни от най-популярните български певици - Михаела Маринова и Михаела Филева и талантливите актриси Стефания Колева, Богдана Трифонова и Ана Пападопулу. Към тях се присъединяват със силно женско присъствие звездните солистки от трупата на Музикалния театър - Еделина Кънева, Десислава Николова, Боряна Йорданова, Олга Динова и Теменужка Трифонова.
"Концертът ще бъде експлозия от красива музика и забележителни жени. Какво по-голямо вдъхновение за мен. Нямам търпение да се съберем на една сцена и да заредим с добро настроение публиката ни.” - сподели диригентът Максим Ешкенази.
“Музите на Максим Ешкенази” обещава да бъде истински спектакъл, събрал най-романтичната оркестрова музика от света на киното и мюзикъла, изпълнена от оркестъра на Музикалния театър и с участието на балета на националната ни музикално-театрална трупа.
 
Билети:
В мрежата на Ивентим, Грабо, както и на билетен център НДК.
БИЛЕТИ Eventim: https://bit.ly/436OrvG 
БИЛЕТИ Grabo: https://bit.ly/3M9dqZk 

 

 

 

 

 

 

Промяна в програмата
ВАЖНО❗️
Уважаеми зрители,
поради заболяване на артист предварително обявеното заглавие „Да целунеш принцеса“, което трябваше да се играе на 9 април 2023 г. от 11.00 часа на камерна сцена е ЗАМЕНЕНО с детския спектакъл „Зайченцето бяло.
Предварително закупените билети ще важат без заверка.
Тези от вас, които имат желание ще могат да върнат закупените билети на касата.
Искрено съжаляваме за причиненото неудобство.
От ръководството

 

 

 

 

 

Лелята на Чарли един истински забавен мюзикъл
Мюзикъл на майстора на филмовата музика Оскар Фелцман по класическата ситуационна комедия на Томас Брандън „Лелята на Чарли“. Действието се развива през 1910 година в Лондон. В патриархална Англия млади момичета не могат да ходят на гости без присъствието на омъжена жена. Очертава се страхотен скандал и за да го предотвратят, младежите Чарли и Джак набързо преобличат приятеля си Бебс в женски дрехи. Той трябва да се представя като ... лелята на Чарли – Донна Лусия – богата родственица. Следват ред забавни ситуации, в центъра на които е мнимата леля. Истинската Донна Лусия все пак пристига и объркването става още по-голямо, докато накрая всичко завършва щастливо в името на любовта.

Случайността и любовта са главните действащи лица в тази шеметна комедия. „Без Любовта и нейното жизнерадостно умопомрачение никой не би издържал на последвалите абсурдни (но в крайна сметка, просто смешни) събития. И без Случайността едва ли на финала всички биха стигнали до щастливия край” – казва режисьорът на спектакъла Иван Панев.

Премиерата на „Лелята на Чарли” на сцената на Музикалния театър е на 9 март 2012 година и оттогава спектакъла се играе с голям успех.Постановка

ЛЕЛЯТА НА ЧАРЛИ - мюзикъл
По мотиви от едноименната комедия на Томас Брандън
Стихове – Роберт Рождественски
Музика – Оскар Фелцман

Режисьор - Иван Панев
Диригент - Огнян Митонов
Сценография и костюми Евгения Раева
Хореография – Румен ГригоровАртисти

ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА И ИЗПЪЛНИТЕЛИ:
ФРАНКЪРТ БЕБЕРЛИ - БЕБС – Александър Мутафчийски, Георги -Маноел –Димитров
ЧАРЛИ УЕЙКЪМ – Денко Проданов
ДЖАК ЧЕСНИ – Тодор Велков
ЕННИ СПЕТЛИ – Зорница Дамянова, Яна Стефанова
КЕТИ ВЕДЪН - Боряна Йорданова, Елица Красимирова
СЪР ФРАНСИС ЧЕСНИ - Николай Борисов, Кръстан Кръстанов
СТИВЪН СПЕТЛИ - Христо Сарафов , Лъчезар Лазаров
ДОННА ЛУСИЯ ДЕЛ АЛВАДОРЕС - Юлия Маринова
ЕЛЛА ДЕЛИ – Илона Иванова
БРАСЕТ – Румен Григоров, Георги Ханджиев
Оркестър на Музикалния театър с диригент Огнян Митонов

Състав за 25 март -

Георги- Маноел Димитров, Богомил Спиров, Тодор Велков, Яна Стефанова, Боряна Йорданова, Кръстан Кръстанов, Лъчезар Лазаров, Юлия Маринова, Зорница Дамянова, Румен Григоров

 

 

 

 

 

Бродуейският мюзикъл “Цигулар на покрива” слиза от сцената на Музикалния театър
Последните две представления на музикалния шедьовър са на 18 и 19 март
 
Световният мюзикъл „Цигулар на покрива“ още с поя